Αρχική Health Παγκόσμιο συναγερμό κήρυξε ο ΠΟΥ για τον κοροναϊό

Παγκόσμιο συναγερμό κήρυξε ο ΠΟΥ για τον κοροναϊό

Παγκόσμιο υγειονομικό συναγερμό για τον κινεζικό κοροναϊό κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας ότι ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός, ο οποίος έχει προσβάλει τουλάχιστον 8.200 ανθρώπους αποτελεί σπάνια περίπτωση και βοηθώντας έτσι τη διεθνή υγειονομική κοινότητα και τα κράτη να κινητοποιήσουν οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για τον περιορισμό μιας πανδημίας.

Η απόφασή ελήφθη μετά την επιβεβαίωση από πλευράς ΗΠΑ της πρώτης περίπτωσης μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο κοροναϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 171 ανθρώπους στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον ακόμη 18 χώρες.

Ο ιός έχει ξεπεράσει ήδη σε αριθμό νοσούντων την επιδημία του SARS του 2003, ο οποίος είχε επηρεάσει 8.100 ανθρώπους μέσα σε μια περίοδο οκτώ μηνών.

Για “πρωτοφανές ξέσπασμα” εξάπλωσης του ιού έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους. “Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε από κοινού για να περιορίσουμε την εξάπλωσή του” .

Η έννοια του παγκόσμιου συναγερμού ορίζεται ως δημόσιο γεγονός στον τομέα της υγείας που προκαλεί διεθνή ανησυχία και είναι σοβαρό, ασύνηθες και μη αναμενόμενο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here