Αρχική Sports Ρικ Πιτίνο:”Έκλεισε” στο κολέγιο Iona της Νέας Υόρκης για την επόμενη σεζόν....

Ρικ Πιτίνο:”Έκλεισε” στο κολέγιο Iona της Νέας Υόρκης για την επόμενη σεζόν. Τα φαβορί για τον “πράσινο ” πάγκο.

139
0

Ενώ η ανθρωπότητα ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού, τα δεδομένα στο στρατόπεδο του μπασκετικού Παναθηναϊκού έχουν αλλάξει, αφού ο Ρικ Πιτίνο συμφώνησε με το κολέγιο Iona της Νέας Υόρκης για την επόμενη σεζόν ευχαριστώντας, παράλληλα, όλους στον Παναθηναϊκό για τη συνεργασία.Μολονότι,λοιπόν,ο αμερικανός προπονητής είχε συμβόλαιο με τους “πράσινους”και για την νέα αγωνιστική χρονιά και ταυτόχρονα είχε συμφωνήσει να κοουτσάρει την Εθνική μας ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά, τελικά επιστρέφει στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ το οποίο έχει κατακτήσει δις ( μία με το Κεντάκι και μία με το Λούιβιλ) και με το οποίο έχει συνδέσει άρρηκτα την προπονητική του καριέρα.
Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά και συζητήσεις τόσο για το αν ο Πιτίνο θα παραμείνει την φετινή σεζόν ( όταν και αν αυτή συνεχιστεί) προπονητής του Παναθηναϊκού και αν θα τηρήσει την υπόσχεση του με τη Εθνική, όσο και με το ποιος είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του 67χρονου Hall of Famer στον πάγκο των “πρασίνων”.
Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ενώ με ένα αρχικό του tweet ο Πιτίνο τόνισε ότι θα τηρήσει την δέσμευσή του και θα συνεχίσει την σεζόν στους “πράσινους”, με ένα νεώτερο post του μαρτύρησε την ολοκλήρωση της ( δεύτερης) θητείας του στον πράσινο πάγκο . «Ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη, το επιτελείο και τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Δεν θα μπορούσα να αγαπήσω μια χώρα και μια ομάδα περισσότερο. Σας ευχαριστώ. Είστε οι καλύτεροι», έγραψε ο Αμερικανός στο twitter. Βέβαια επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει υπάρξει ακόμα αλλά μετά από όλα αυτά είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρικ Πιτίνο δεν θα κοουτσάρει ξανά τους παίκτες του “εξάστερου”.
Σχετικά με το ζήτημα της Εθνικής τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα καθώς αφενός δεν έχει υπάρξει κάποια δημόσια τοποθέτηση ούτε από πλευράς Πιτίνο ούτε από πλευράς ΕΟΚ και αφετέρου γιατί τόσο το προολυμπιακό τουρνουά όσο και οι ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο ” είναι στον αέρα ” λόγω κορωνοϊού. Ο Αμερικανός είχε δηλώσει ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική και τον Παναθηναϊκό ωστόσο αυτό έγινε πριν από το τελευταίο tweet με το οποίο έριξε τίτλους τέλους στην συνεργασία του με τους “πράσινους”. Άρα είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το τι μέλλει γενέσθαι και με την συμφωνία του με την Εθνική Ελλάδος.
Το θέμα που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και απασχολεί περισσότερο του φίλους του Παναθηναϊκού είναι το ποιος θα αποτελέσει τον νέο προπονητή της ομάδας.Η περίπτωση του Γιώργου Βόβορα (που μέχρι τώρα ήταν ο βασικός βοηθός του Ρικ Πιτίνο) υποστηρίζεται από πολλούς τόσο λόγω της πολυετούς παρουσίας του στον πράσινο πάγκο και της συνεπακόλουθης γνώσης των”αποδυτηρίων” και των αναγκών της ομάδας, όσο και λόγω της θετικής εικόνας που αυτή παρουσίασε όσες φόρες η ανάγκη τον οδήγησε να την καθοδηγήσει ως head coouch.Τα άλλα δύο ονόματα που ακούγονται έχουν ήδη γράψει ιστορία με τον Παναθηναϊκό ο ένας ως παίκτης και ο άλλος ως προπονητής. Ο λόγος, φυσικά,για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που αν και αποτελούν αμφότεροι ευσεβή πόθο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού είναι δύσκολο έως και απίθανο να τους δούμε την επόμενη σεζόν να κοουτσάρουν τον Νικ Καλάθη και τους συμπαίκτες του.
Προσωπικά θεωρώ ότι αν δεν γίνει η έκπληξη με έναν από τους δυο προαναφερθέντες ο Παναθηναϊκός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της ομάδας στον Γιώργο Βόβορα,ο οποίος έχει αποδείξει ότι και πολύ μπάσκετ ξέρει και είναι ικανός να διαχειριστεί κρίσεις εντός της ομάδας.Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν η φετινή μπασκετική σεζόν συνεχιστεί,τους “πράσινους” θα καθοδηγήσει ο Γιώργος Βόβορας,κάτι που θα αποτελέσει ένα καλό test drive και θα δείξει αν όντως είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία μιας ομάδας τόσο υψηλού επιπέδου και την επόμενη χρονιά.