Αρχική Health Stay in! Stay Healthy! Οι φυσικοί χυμοί που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Stay in! Stay Healthy! Οι φυσικοί χυμοί που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

124
0

Η ψυχραιμία και η δράση είναι τα δύο πιο σημαντικά μας όπλα απέναντι σε έκτακτες καταστάσεις σαν αυτή που βιώνουμε αυτές τις μέρες.
Η πρώτη σημαντική απόφαση ελήφθη: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Και όσο περιμένουμε τις εξελίξεις, διασφαλίζουμε ότι παραμένουμε υγιείς και ασφαλείς, τηρώντας με προσωπική και κοινωνική ευθύνη τα έκτακτα μέτρα και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα με βιταμίνες και συστατικά, που βρίσκουμε πλούσια σε χυμούς από φρούτα, λαχανικά και superfoods.

Η Σταυρούλα Παπαδοπούλου, πιστοποιημένη specialist στο fitness nutrition και co-founder του γνωστού για τους cold-pressed χυμούς του ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ Juice Bar στο Χαλάνδρι, μοιράζεται με την πολυετή εμπειρία της μερικές χρήσιμες συμβουλές:
Από τα φρούτα περισσότερη βιταμίνη C έχει το πορτοκάλι, το ακτινίδιο (μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από το πορτοκάλι, αν και ελάχιστοι το ξέρουν), ο ανανάς και το λεμόνι. Από τα λαχανικά η πιπεριά, το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Υπάρχουν και άλλα που, όμως, αυτή τη στιγμή δεν είναι της εποχής.
Είναι σημαντικό τα παραπάνω να καταναλώνονται ωμά και φρέσκα διότι μαγειρεμένα ή βρασμένα χάνουν τις περισσότερες βιταμίνες & ένζυμα.
Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού βοηθούν επίσης πολύ η πιπερόριζα (ginger), o κουρκουμάς και η κανέλα Κεϋλάνης. Τέλος, το σιταρόχορτο θεωρείται ανώτερη τροφή σε πολλά επίπεδα και έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (200mg/ 100gr).

Ένας σούπερ-χυμός που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε όλοι στο σπίτι είναι:
1 ροδέλα ανανά, 1/2 πορτοκάλι, 2 ακτινίδια -και για τους τολμηρούς ένα κοτσανάκι κουνουπίδι.

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο blender.