Εάν ο κορονοϊός είχε φωνή.

  105
  0

  Τι ακριβώς φαντάζεται ο καθένας ότι θα μας έλεγε ο κορονοϊός εάν είχε φωνή; Τι θα μας έλεγε εάν είχε την δυνατότητα να μας μιλήσει;

  Σε αυτό προσπαθεί να μας απαντήσει ο Ιταλός συγγραφέας Danilo Calabrese,ο οποίος μέσα σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο επιχείρησε να βρει το νόημα σε όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες.

  Με μία εντελώς διαφορετική ματιά μας κάνει να μπούμε στην ψυχοσύνθεση του ιού και να καταλάβουμε ποιος τελικά είναι λάθος σε αυτήν την υπόθεση.

  Τη μετάφραση στα ελληνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος ενώ το βίντεο επενδύεται μουσικά από το “Now we are free” του Γερμανού συνθέτη Hans Zimmer.

  Μου το προώθησαν φίλοι Ιταλοί και θεώρησα τιμή μου να φτιάξω τους υπότιτλους. Θετική πλευρά στον θάνατο δεν υπάρχει προφανώς. Ας θυμηθούμε -μετά από όλο αυτό- ωστόσο ξανά τι σημαίνει ζωή.

  Δημοσιεύτηκε από Κωνσταντίνος Σταματόπουλος στις Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

  Σε ένα βίντεο που πρέπει να δούμε όλοι μας, ο συγγραφέας καταλήγει στο ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι τελικά και δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ μας. Καταλήγει πως δεν πρέπει να δείχνουμε καλοσύνη μόνον τώρα που περνάμε δύσκολα,αλλά και μετά όταν θα επιστρέψουμε πίσω στις ζωές που γνωρίζαμε. Μας παρακινεί απλά να ζήσουμε.