Οι παρενέργειες του Covid-19.

  129
  1

  Ο κορονοϊός έχει πάρα πολλές αρνητικές παρενέργειες φαίνεται. Μία από αυτές προκύπτει να είναι η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Τέτοιες καταπατήσεις συμβαίνουν στην Αφρική,όπου οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν απάνθρωπες μεθόδους έτσι ώστε να κρατήσουν τον κόσμο μέσα στα σπίτια τους.

  Η αστυνομία της Κένυας έχει ξυλοκοπήσει δεκάδες άτομα και έχει ρίξει δακρυγόνα σε άοπλους για να εφαρμόσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από την στιγμή της ανατολής του ηλίου έως και τη δύση του. Στη Δημοκρατία της Ρουάντα η αστυνομία πυροβόλησε δύο περαστικούς επειδή υποτίθεται είχαν αρνηθεί την καραντίνα.

  Όταν ζεις σε φτωχογειτονιές όπως οι περισσότεροι από τους μισούς Αφρικανούς  πολίτες,τα μέτρα για την κοινωνική απόσταση είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν. Οι περισσότεροι κερδίζουν το προς το ζην τους μέσω χειρωνακτικών εργασιών που δεν μπορούν να γίνουν από το σπίτι.

  Η κακοποίηση των φτωχότερων κατοίκων μέσα σε μία κατάσταση πανδημίας που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ανθρωπότητα αυτήν την στιγμή δεν θα βοηθήσει κανέναν. Πόσο μάλλον το άτομα που καθημερινά θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο για να καταφέρουν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  Comments are closed.