Αρχική Health Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα | Τι να αλλάξεις στη διατροφή σου.

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα | Τι να αλλάξεις στη διατροφή σου.

142
0

Το Πάσχα πέρασε. Μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που νήστεψαν κατά τη διάρκεια, οπότε κατανάλωσες αρκετούς υδατάνθρακες, μπορεί και όχι. Την Κυριακή του Πάσχα μετά τη στέρηση από ζωική πρωτεΐνη, το πιο πιθανό είναι να ξέφυγες λίγο παραπάνω με το κρέας, τα γλυκά, το τσουρέκι και όλα τα υπόλοιπα πασχαλινά εδέσματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα δεις τη ζυγαριά να δείχνει λιγάκι ανεβασμένη. Μην ανησυχείς. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να κάνεις για να φύγει το πασχαλινό πρήξιμο.
Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

1. Το πρωί πιες ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι. Διεγείρει το συκώτι και το βοηθάει να αποτοξινωθεί.

2. Προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό. 8-10 ποτήρια εκτός των ροφημάτων.

3. Τρώγε άφθονες πολύχρωμες σαλάτες. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, βοηθούν στον κορεσμό. Επίσης, με τις σαλάτες ενισχύεται η αποβολή του λίπους μέσω των κοπράνων. Αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου και το βοηθούν να αποβάλλει τις τοξίνες.

4. Κάνε 4 γεύματα με 5 γεύματα. Τα συχνά γεύματα ανά 3-5 ώρες αποτρέπουν τις υπογλυκαιμίες, σε κρατούν χορτάτη και ενεργοποιούν το μεταβολισμό.

5. Πιες 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, επικαλοκατιχινες, αυξάνουν το μεταβολισμό.

6. Την εβδομάδα μετά το Πάσχα, μην φας κόκκινο κρέας, τηγανιτά και τυριά, δηλαδή το κορεσμένο λίπος. Κατανάλωσε κοτόπουλο και ψάρι, άπαχο δηλαδή κρέας.

7. Από τα κόκκινα αυγά, κατανάλωσε ως επί το πλείστον το ασπράδι του αυγού. Αποτελεί πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, προκαλεί κορεσμό και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

8. Στις σαλάτες πρόσθεσε σπαράγγια. Είναι διουρητικά και αποτοξινώνουν τα νεφρά.

9. Κατανάλωσε αγκινάρα. Είναι διουρητική.

10. Κάνε άσκηση 3-4- φορές την εβδομάδα. Ιδανικά 36-40′ αερόβια, με έντονες αυξομειώσεις και 20′ ασκήσεις με βάρη.