Αρχική Sports Championnat: Τέλος η φετινή σεζόν!

Championnat: Τέλος η φετινή σεζόν!

159
0

Άδοξο τέλος για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στην Ligue 1 και Ligue 2  λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί πως ποδόσφαιρο στην Γαλλία θα παιχθεί ξανά από τον Αύγουστο με την νέα αγωνιστική περίοδο. Ούτε με μέτρα προστασίας και άδειες εξέδρες θα επιτραπεί η έναρξη των πρωταθλημάτων.Απο την επόμενη βδομάδα οι αρμόδιοι φορείς θα αποφασίσουν για την βαθμολογία των δύο κατηγοριών, για τις ευρωπαϊκές θέσεις ,το θέμα υποβιβασμού προβιβασμού και φυσικά αν θα υπάρξει πρωταθλητής. Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε πως η Περί Σεν Ζερμεν βρίσκεται αρκετά πιο μπροστά από τον 2ο της βαθμολογίας. Αυτό ίσως κάνει πιο εύκολο το έργο για την απόφαση το πρωτάθλημα να καταχωρηθεί στην ομάδα του Παρισιού.

Η Γαλλική  ποδοσφαιρική ομοσπονδία  όπως φαίνεται ακολουθεί παρόμοια τακτική με άλλες χώρες όπως για παράδειγμα του  Βελγίου , για το οποίο αποφασίστηκε πως το πρωτάθλημα σταματάει για φέτος με πρωταθλήτρια την Κλαμπ Μπριζ αλλά και την τακτική της Ολλανδίας που το πρωτάθλημα σταματά για φέτος και εκεί χωρίς πρωταθλητή και χωρίς κανέναν υποβιβασμό.

Τέλος, μένει να δούμε τι θα γίνει με το δικό μας Ελληνικό πρωτάθλημα, για το οποίο αποφασίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για επανέναρξη η 25η Μαΐου στην σημερινή τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού Κ. Λευτέρη Αυγενάκη με την ηγεσία της superlegue 1 , superlegue 2 , και football league.