Ερντογάν vs Netflix.

  85
  0

  Μετά από απαίτηση της Τουρκικής κυβέρνησης,η πλατφόρμα του Netflix αναγκάστηκε να αφαιρέσει ένα επεισόδιο της σειράς “Designated Survivor”.

  Συγκεκριμένα,η τουρκική κυβέρνηση αναφέρεται στο έβδομο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν με τίτλο “Family Ties”,όπου παρουσιάζεται ένας Τούρκος πρόεδρος ως ο κακός της υπόθεσης.

  Στο επεισόδιο ο πρόεδρος που ονομάζεται Fatih Turan(τον υποδύεται ο Troy Caylak) δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση όταν αποφασίζει να επισκεφτεί την Αμερική,για να λάβει μέρος σε ένα συνέδριο του ΝΑΤΟ.

  Προς απάντηση στα παράπονα της τουρκικής κυβέρνησης,το netflix αφαίρεσε το επεισόδιο στις 30 Απριλίου,αλλά μόνον στην Τουρκία,το επεισόδιο παραμένει στην πλατφόρμα για όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

  Η συμμόρφωση του Netflix με την εντολή της τουρκικής κυβέρνησης για απόσυρση του συγκεκριμένου επεισοδίου δεν αντιτίθεται στην πολιτική της πλατφόρμας σύμφωνα με την οποία συμμορφώνεται με τις εθνικές νομοθεσίες νομοθεσία ώστε να μπορεί να συνεχίζει τη λειτουργία της. Το Variety, που υποστηρίζει ότι έχει γνώση σχετικής έκθεσης για το 2019, αναφέρει ότι υπήρξαν εννέα περιπτώσεις όπου το Netflix λογοκρίθηκε κατά την προηγούμενη χρονιά. Τον Ιανουάριο του 2019, η Σαουδική Αραβία στράφηκε εναντίον της πλατφόρμας, απειλώντας με νομικά μέτρα για ένα επεισόδιο του «Patriot Act with Hasan Minhaj».